Podekursus

26mar10:0013:00PodekursusLær om podekviste, grundstammer, snitteteknik, bindeteknik, pasning og pleje.

Hvad kan du opleve?

Lær om podekviste, grundstammer, snitteteknik, bindeteknik, pasning og pleje.  
Kurset løber over to kursusdage. Dette er anden del af kurset (det er dog muligt kun at være med på det ene eller andet hvis ønsket.)

Dagens forløb
Vi starter med en gennemgang af snitteteknikken. Nåede du ikke med på det første kursus er der her fin tid til at få føling med det også. 

Vi kigger på jeres selvhøstede podekviste, som du blev instrueret i at tage på kursets del 1. Der vil være podekviste til dem, der ikke har sine egne med eller gerne vil prøve med flere og andre sorter. Det vil hovedsageligt være æbler, vi poder, men er der andre ønsker, kan de meldes ind på første kursus, så vi kan nå at hjemtage andre grundstammer.

Kursets formål
At kunne formere sine egne planter giver en umiddelbar glæde ved at se det lykkes. Det er et under, at et stykke stængel sætter rødder og bliver til en ny livskraftig plante. Det er desuden miljøvenligt at formere sine egne planter. Rigtig mange af de planter, der er til salg, også økologiske, har startet deres liv i f. eks Israel eller Ægypten. De bliver hjemkøbt som småplanter, der pottes op i spagnumblandet jord ( spagnum er en ressource, som er dannet gennem tusinder af år) drives frem med lys og varme, så vi kan købe dem nærmest året rundt. I Permatopia laver vi vores egen jord af plantemateriale såsom græs, afklip mv, der komposteres og blandes med grus, markjord mv. Det er pt. næsten ikke muligt at købe f. eks frugttræer og frugtbuske, der har startet deres liv som økologiske planter, så her er en unik mulighed for at lære, hvordan man på en bæredygtig måde kan få flere pryd og nytteplanter i egen have.

Praktisk information
Der er plads til 10 deltagere på holdet.

Medbring gerne en skarp, lige kniv og en stor plasticpose til at opbevare dine kviste i. Plaster til fingrene.

Kurset er delvis udendørs, så husk tøj efter vejret.

Der vil være en let anretning til frokost og kaffe efter kurset.

Gennemføres med udgangspunkt i gældende coronaregler.

Tid

(Lørdag) 10:00 - 13:00(GMT+01:00)

Køb billetter

Podekursus

Ikke flere billetter tilbage

Vært

Solveig Karin Pedersen

Solvejg er uddannet Planteskolegartner og Jordbrugsteknolog med speciale i Natur og Miljø. Hun har afholdt mange podekurser og arbejder professionelt med formering af krydderurter, frugttræer og andre planter. Solvejg flyttede til Permatopia i april 2o18 og har lige siden været engageret i drivhus, frugtplantage og biodiversitetssammenhænge på stedet. Hendes viden og erfaring bidrager til en bæredygtig brug af vores arealer.

Learn More