Lær at lave en varmkompost

17jul14:0017:00Lær at lave en varmkompostSammen laver vi en varmkompost, gennemgår balancen mellem kulstof og kvælstof og går i dybden med de enkelte elementers forskellige indhold af samme.

Hvad kan du opleve?

Du har måske allerede eksperimenteret med kompost i din have, men nu vil du gerne vide mere. Hvilken rolle spiller kompost i den store regenerative omstilling af produktionsjorden, og hvordan kan man arbejde med teknikkerne i egen have?

På vores kursus i varmkompost opbygger vi sammen en styret kompost, og du er med til det praktiske arbejde og vil få indsigt i hvilke vilkår, der er gunstige for at give kompostens mikroliv de bedste betingelser.

Dagens forløb

  • Vi mødes på gårdspladsen kl. 14.
  • Vi begynder med en kort gennemgang af, hvad kompost egentlig er, og hvilke metoder der findes.
  • Så er vi klar til at gå i frugthaven, hvor der er gjort klar til fremstilling af en varmkompost.
  • Sammen gennemgår vi forberedelserne for derefter at opbygge komposten af de forskellige materialer.
  • Til slut gennemgår vi anvendelsen af den færdige kompost.
  • Når opgaven er fuldført, sætter vi os, får lidt at drikke og taler om, hvordan det gik og hvilke spørgsmål, der dukker op nu ved dagens afslutning.

Kompost i Permatopia
Gennem de seneste generationer er landbrugsjorden blevet udpint på grund af dyrkningsmetoder med anvendelse af kunstgødning og sprøjtemidler. Mange steder er store dele af muldlaget forsvundet, og derfor er det vigtigt, at vi på forskellig vis forsøger at bringe det naturlige mikroliv tilbage i jorden og samtidig øger kulstoflagringen. I Permatopia har vi netop disse udfordringer med vores jord, og derfor arbejder vi både eksperimenterende og målrettet mod en regenerativ omstilling af vores produktionsjord.

Praktisk
Kom i praktisk tøj og medbring gerne arbejdshandsker.

Der er plads til 10 deltagere.

Tid

17/07/2021 14:00 - 17:00(GMT+02:00)

Sted

Karise Permatopia

Køgevej 15B

Other Events

Køb billetter

Ikke flere billetter tilbage