Praktisk kursus i planteformering

05feb10:0013:00Praktisk kursus i planteformeringPraktisk kursus i formering af planter ved træagtigt stiklinger såsom bær- og prydbuske

Hvad kan du opleve?

Praktisk kursus i formering af planter ved træagtige stiklinger

På kurset gennemgår vi hvilke planter, der er nemme at formere på denne måde. Vi snakker om jord, vanding mv. og så laver vi selvfølgelig nogle stiklinger til at tage med hjem. Det kan være div. frugtbuske, såsom ribs, solbær, stikkelsbær, figen,  havtorn mv, men det kan også være stiklinger af prydbuske.

Du får planter med hjem.

At kunne formere sine egne planter giver en umiddelbar glæde ved at se det lykkes. Det er et under, at et stykke stængel sætter rødder og bliver til en ny livskraftig plante. Det er desuden miljøvenligt at formere sine egne planter. Rigtig mange af de planter, der er til salg, også økologiske, har startet deres liv i f. eks Israel eller Ægypten. De bliver hjemkøbt som småplanter, der pottes op i spagnumblandet jord ( spagnum er en ressource, som er dannet gennem tusinder af år) drives frem med lys og varme, så vi kan købe dem nærmest året rundt.

I Permatopia laver vi vores egen jord af plantemateriale såsom græs, afklip mv, der komposteres og blandes med grus, markjord mv. Det er pt. næsten ikke muligt at købe f. eks frugttræer og frugtbuske, der har startet deres liv som økologiske planter, så her er en unik mulighed for at lære, hvordan man på en bæredygtig måde kan få flere pryd og nytteplanter i egen have.

Medbring gerne en stor kasse, gerne af flamingo, en lille kniv eller saks og ca. 10 alm urtepotter til at have dine planter i.

Workshoppen er delvist udendørs – så husk tøj efter vejret.

Der er plads til 10 deltagere på holdet.

Der vil være en let anretning til frokost og kaffe efter kurset.

Tid

05/02/2022 10:00 - 13:00(GMT+02:00)

Sted

Karise Permatopia

Køgevej 15B

Other Events

Køb billetter

Ikke flere billetter tilbage

Vært

Solveig Karin Pedersen

Solvejg er uddannet Planteskolegartner og Jordbrugsteknolog med speciale i Natur og Miljø. Hun har afholdt mange podekurser og arbejder professionelt med formering af krydderurter, frugttræer og andre planter. Solvejg flyttede til Permatopia i april 2o18 og har lige siden været engageret i drivhus, frugtplantage og biodiversitetssammenhænge på stedet. Hendes viden og erfaring bidrager til en bæredygtig brug af vores arealer.

Learn More